Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Killer cells μπορεί να προφυλαχθεί από το COVID-19

Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-11-05 15:14:50  Hits: 2

Η απόκριση των T- κυττάρων στη λοίμωξη COVID-19 παραμένει ενεργή για όσο διάστημα έξι μηνών στους περισσότερους ενήλικες, έχει δείξει νέα έρευνα από το Ηνωμένο Βασίλειο, με την οποία αυξάνονται οι ελπίδες ότι αυτή η πτυχή της ανοσίας στο νέο Coronavir μπορεί να ξεπεράσει την πιο παροδική απόκριση που παρατηρείται από τα αντισώματα.

Οι επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασαν τα επίπεδα δραστηριότητας των T-κυττάρων σε εκατοντάδες άτομα που είχαν δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19 τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.Οι ερευνητές εντόπισαν αυτόν τον βασικό ανοσοποιητικό μηχανισμό έξι μήνες μετά τη μόλυνση σε όλους τους συμμετέχοντες στη μελέτη.Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε νοσηλευτεί, και κάποιοι ήταν ασυμπτωματικοί.

Όσον αφορά τη μακροζωία της ανοσοαπάντησης, τα αποτελέσματα συγκρίνονται ευνοϊκά με αρκετές χωριστές μελέτες που υποδεικνύουν ότι τα αντισώματα COVID-19 παραμένουν για λίγες μόνο εβδομάδες ή μήνες μετά την εξάλειψη της λοίμωξης.

Δύο μορφές λευκοκυττάρων, γνωστά ως Τ- κύτταρα και Β- κύτταρα, ελέγχουν σημαντικούς ανοσοποιητικούς μηχανισμούς στο σώμα.Τα κύτταρα Β παράγουν αντισώματα που ασχολούνται με τον ίδιο τον ιό, ενώ τα κύτταρα Τ κερδίζουν το όνομα " φονικά κύτταρα " Επιτίθενται σε μολυσμένα κύτταρα.

Τόσο τα Τ- κύτταρα όσο και τα αντισώματα μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη της επανεμφάνισης και αποτελούν σημαντικούς δείκτες ανοσίας στην ασθένεια.

" Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι αντιδράσεις των κυττάρων T ενδέχεται να υπερβούν την αρχική απόκριση αντισωμάτων, η οποία θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του COVID-19 εμβολίου και στην έρευνα ανοσίας, " Είπε ο Shamez Ladhani, ο οποίος είναι σύμβουλος επιδημιολόγος στη Δημόσια Υγεία στην Αγγλία και συγγραφέας της νέας μελέτης.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στον εξυπηρετητή προ-εκτύπωσης βιοRxiv και διενεργήθηκε από το ίδρυμα Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, το Ίδρυμα NHS του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και την Κοινοπραξία Ανοσολογίας του ΗΒ Coronavirus, ή το ΗΒ-CIC.

Ο Paul Moss, ο οποίος είναι ο επικεφαλής UK-CIC στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, ανέφερε ότι η μελέτη είναι η πρώτη στον κόσμο που καταδεικνύει ότι η ισχυρή κυτταρική ανοσία παραμένει για παρατεταμένη περίοδο μετά τη λοίμωξη σε άτομα που βίωσαν ήπια, μέτρια ή ασυμπτωματική COVID-19.

" Ενδιαφέρον, βρήκαμε ότι η κυτταρική ανοσία είναι ισχυρότερη αυτή τη στιγμή σε αυτούς τους ανθρώπους που είχαν συμπτωματική λοίμωξη σε σύγκριση με ασυμπτωματικές περιπτώσεις, " Είπε Μος. " Τώρα χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα για να διαπιστώσουμε αν τα συμπτωματικά άτομα προστατεύονται καλύτερα από την επανεμφάνιση στο μέλλον. "

Το Σεπτέμβριο, μια σημαντική μελέτη των ανθρώπων της 365,000 στην Αγγλία αποκάλυψε ότι το ένα τέταρτο περίπου των ατόμων που είχαν αντισώματα κατά του νέου στεφανιαίου ιού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν ήταν πλέον θετικά, " που υποδηλώνουν μείωση αντισωμάτων κατά τις εβδομάδες ή μήνες μετά τη λοίμωξη του ατόμου " σύμφωνα με δήλωση του βρετανικού Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ερευνητές πίσω από αυτή τη μελέτη αντισωμάτων και άλλοι υποστηρίζουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σύνθετο, και αναφέρουν την απόκριση των κυττάρων T ως πιθανή οδό μέσω της οποίας το σώμα μπορεί να επιτύχει μεγαλύτερη μόνιμη προστασία κατά του ιού.


Προηγούμενος: Κινέζος στρατιώτη...

Επόμενο: Η Ελλάδα ανακοινώ...

Ερευνα