Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD

Η Ελλάδα ανακοινώνει τον αποκλεισμό τριών εβδομάδων σε εθνικό επίπεδο για τον περιορισμό του ιού

Χρόνος απελευθέρωσης: 2020-11-06 11:20:30  Hits: 9

ΑΘΗΝΑ - Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε κλειστό κλείσιμο τριών εβδομάδων σε εθνικό επίπεδο την Πέμπτη, στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του μυθιστορήματος.

" Επιλέγω να λάβω δραστικά μέτρα νωρίτερα και όχι αργότερα. Δεν θα θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μας, " ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε σε μια διεύθυνση που μεταδόθηκε ζωντανά στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ERT.

Εξήγησε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση λόγω της εκθετικής αύξησης των περιπτώσεων COVID-19 την τελευταία εβδομάδα.

" Είδαμε σχεδόν 10.000 περιπτώσεις σε πέντε ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις εισαγωγές νοσοκομείων, σε ασθενείς σε ΜΕΘ, μια κακή αναλογία εισδοχών και εξόδων, " αυτός είπε.

Το κλείδωμα, το δεύτερο του είδους του από την έναρξη της πανδημίας, θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 π.μ. τοπική ώρα το Σάββατο, είπε.

Σύμφωνα με το κλείδωμα, απαγορεύεται κάθε περιττή κυκλοφορία ανθρώπων. Οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση και να ειδοποιήσουν τις αρχές μέσω email ή SMS σχετικά με τις κινήσεις τους αυστηρά από και προς την εργασία, να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή ένα άτομο που χρειάζεται φροντίδα. Θα τους επιτρέπεται να ασκούνται μόνοι τους ή με ένα δεύτερο άτομο ή να περπατούν σκύλο.

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα κλείσουν και θα εισαγάγουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο Μητσοτάκης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να υποστηρίξει πολίτες που θα επηρεαστούν από το νέο κλείδωμα.

" Η χώρα έχει πάνω από 37 δισ. Ευρώ ταμειακά αποθέματα και κανείς δεν θα μείνει πίσω. Προτεραιότητά μας είναι οι πιο ευάλωτοι, " τόνισε.

Οι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν τον Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ στις αρχές Δεκεμβρίου αντί για 534 ευρώ, επιπλέον του χριστουγεννιάτικου μπόνους τους. Επιπλέον, όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο θα παραταθούν κατά δύο μήνες. Τέλος, ένα εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν πλέον παροχές.

Λοιμώδεις ασθένειες Ο καθηγητής Σωτήριος Τσιώδρας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της πρόκλησης COVID-19, παρουσίασε τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση για πλήρη εθνική κλειδαριά στην Ελλάδα.

" Ο ιός κινείται με πολύ υψηλή ταχύτητα, με πολύ σημαντική μετάδοση τις τελευταίες ημέρες, " αυτός είπε.

Ο Τσιώδρας προειδοποίησε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα είναι υπό πίεση τις επόμενες ημέρες και ότι οι εισαγωγές στο νοσοκομείο δεν θα περιορίζονται στους ηλικιωμένους.  


Προηγούμενος: Killer cells μπορεί να π...

Επόμενο: Με ένα μηχάνημα, δ...

Ερευνα